Zapečené rybí filé se zeleninou (zdravé)

Zapečené rybí filé se zeleninou
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    2
  • Ready In
    45 minut

Zapečené rybí filé se zeleninou

Zapečené rybí filé se zeleninou je vhodná alternativa do zdravého jídelníčku k obědu či večeři. Už od malička nás učí, že ryby jsou zdravé a měli bychom je jíst aspoň dvakrát týdně. Já nejsem zrovna milovníkem ryb, ale zapečené filé se zeleninou jsem si oblíbila, jelikož je zapečené s vajíčkem a sýrem. Na tento pokrm budete potřebovat: Rybí filé, oblíbenou zeleninu, máslo, vejce, mléko, tvrdý sýr, koření a jako přílohu brambory.

Suroviny na přípravu zapečeného filé:
  • Rybí filé – 200-300g, já použila tresku, filé kostky
  • Oblíbená zelenina – 200g, já použila hrášek, kukuřici a baby karotku
  • Máslo – 20g
  • Vejce – 2ks
  • Mléko – cca 100ml
  • Tvrdý sýr – 60g, strouhaný já použila eidam 30%
  • Koření – sůl, pepř, tymián, kurkuma, mletý rozmarýn, drcený kmín
Postup přípravy zapečeného filé:
  1. Připravíme si pekáček, ve kterém budeme rybu zapékat a vymažeme ho máslem.
  2. Vložíme do něj zeleninu a na ni položíme rybí filé. Rybu z obou stran okořeníme vhodným kořením na ryby.
  3. V misce si připravíme těstíčko: Vejce, strouhaný sýr a mléko. Důkladně promícháme a nalijeme na filé.
  4. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C na 30 minut.
  5. Podáváme s vařeným bramborem a petrželkou.

 

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..