-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce2
-
Celkový čas45 minut
Zapečené rybí filé se zeleninou
Zapečené rybí filé se zeleninou je vhodná alternativa do zdravého jídelníčku k obědu či večeři. Už od malička nás učí, že ryby jsou zdravé a měli bychom je jíst aspoň dvakrát týdně. Já nejsem zrovna milovníkem ryb, ale zapečené filé se zeleninou jsem si oblíbila, jelikož je zapečené s vajíčkem a sýrem. Na tento pokrm budete potřebovat: Rybí filé, oblíbenou zeleninu, máslo, vejce, mléko, tvrdý sýr, koření a jako přílohu brambory.
Suroviny na přípravu zapečeného filé:
- Rybí filé – 200-300g, já použila tresku, filé kostky
- Oblíbená zelenina – 200g, já použila hrášek, kukuřici a baby karotku
- Máslo – 20g
- Vejce – 2ks
- Mléko – cca 100ml
- Tvrdý sýr – 60g, strouhaný já použila eidam 30%
- Koření – sůl, pepř, tymián, kurkuma, mletý rozmarýn, drcený kmín
Postup přípravy zapečeného filé:
- Připravíme si pekáček, ve kterém budeme rybu zapékat a vymažeme ho máslem.
- Vložíme do něj zeleninu a na ni položíme rybí filé. Rybu z obou stran okořeníme vhodným kořením na ryby.
- V misce si připravíme těstíčko: Vejce, strouhaný sýr a mléko. Důkladně promícháme a nalijeme na filé.
- Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C na 30 minut.
- Podáváme s vařeným bramborem a petrželkou.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review